Unde pleacă visele

Povestiri pentru copii

„Unde pleacă visele?” este o carte dedicată copiilor, preșcolari și școlari, din învățământul primar.

Conține povestiri realizate de mine (bunica) și desene concepute pentru acestea de Maria Adela (nepoțica).

Titlul este o invitație adresată copiilor de a fi creativi în această perioadă a devenirii lor, când au o imaginație debordantă, care trebuie încurajată și pusă în valoare. Micuții devin parte activă în completarea cărții, utilizând propriile idei pe paginile libere rezervate lor.

Maria își imagina că e doar un cuvânt, care desigur e chiar numele ei. Și-ar fi dorit ca atunci când este pronunțat să-i poarte culoarea preferată, să-l ia în palme, să-l mângâie, poate chiar să-l mărească sau micșoreze, așa cum proceda cu plastilina.

Despre Unde pleacă visele

„Unde pleacă visele?” cuprinde zece povestiri inspirate din timpul petrecut împreună de bunici și nepoțică (ex. „Unde pleacă visele?”, „Îmbrățișați-mă!”, „Ariciuții Hop-Hop!”, etc.)

Fiecare text are drept scop atragea copiilor într-o aventură, la care vor putea participa împreună cu familia sau prietenii. La finalul fiecărei povestiri există sugestii pentru a completa paginile goale, printr-o implicare creativă (desene, construcții cu materiale din natură sau reciclate, continuări ale textelor în scris sau oral) așa cum își imaginează ei.

Această carte pune accent pe: emoții, empatie, altruism și pe dezvoltarea personalității.

De fiecare dată, după cerințe, se regăsesc îndemnuri precum: „Hai, că se poate”, „Spor!”, „Să fiți creativi!”, etc.

Tatiana Crețu

M-am născut pe 26 aprilie 1959 în localitatea Mălini, județul Suceava.

Am avut o intensă activitate de creație literară, debutând în revistele școlare din timpul gimnaziului. dar și făcând parte din cenaclul literar al Liceului Pedagogic Suceava prin participarea la diferite concursuri naționale, obținând premii atât pentru poezie, cât și pentru proză. Am continuat studiile la Universitatea Babeș Bolyai, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

Ultimii 43 de ani i-am dedicat carierei didactice.

Pasiunea pentru poezie, proză, pictură mă definește.