Ficțiuni Reale – 2

 

România, anul 3050

Bine ați venit în România anului 3050. Totul e perfect. Oamenii se bucură de natura care a fost salvată de la dezastrul ecologic. Munca se face cu responsabilitate și plăcere. Banii au dispărut. Fiecare primește ceea ce are nevoie. Școala e cu adevărat holistică. Tati, tati trezește-te. S-a anunțat că se oprește curentul electric pentru o lună, caloriferele sunt reci, magazinele-s închise. Privi fetița nedumerit, în timp ce vocea interioară îi șoptea Deșteaptă-te, române și nu mai visa la o lume utopică.
(509)

Îmi duc viața după 3 reguli

Sfântul Petru îl privi plictisit. Alt muritor venea la poarta Raiului. Hai spune cele 3 reguli din viața ta și justifică-te. Preasfinte, am vrut să fiu un om cinstit și ceilalți s-au folosit de asta, eu rămânând un sărac umil. Nu am fost fals, iar adevărul i-a deranjat pe semeni și nu am mai avut prieteni. Am fost demn și m-au jignit și hulit. E trist fiule că ai vrut să fii EL. Sunt nevoit să-ți dau o lecție. Te trimit în grupul Ficțiuni Reale ca să primești teme înainte de a da examen cu mine.
(500)

 

Casa mea e un platou de filmare

Zâmbiți că acum filmez, spuse Lulu ducând la ochi o cameră de filmare de carton. Pisicile miorlăiau curioase din hol și micuța trecu la următorul cadru filmându-l pe bunic în dormitor, chiar în timp ce vorbea în somn. Următorul cadru fu în bucătărie unde o surprinse pe mami lăcrimând în timp ce felia ceapa. În dormitorul copiilor Lulu îl surprinse pe bebe căzând din pătuț. Scena aceasta trebuie tăiată, oftă fetița. Nu așa se face o cascadorie. Trebuia să-i arate, dar mami tocmai ocupase cadrul ușii.
(504)

 

Telefonul fără fir

Măi frate, atât i-am cerut și eu. Trebuia să meargă la mamaia cu o cerință di la mini șî sî-mi aducă răspuns. Copchila nu m-a ascultat. S-a oprit la o amică sî joace Pokemon X și Y și-a trimis-o pe sora cea mică a amicei, la mamaia. Aiasta s-a oprit la pizzerie și a transmis mesajul unui copchil care se plimba cu tricicleta electrică. Aista nu știu ce-o făcut, că n-am primit nica. Mai ghini o trimiteam pe Marița la mamaia, cî mi-o zâs vecinu cî el când o trimite la dracu, sî întoarce cu răspuns.
(500)

 

Am rescris Scufița Roșie

Voi rescrie povestea. Nu pot să le citesc copiilor despre o mamă care-și expune inconștient copilul pericolelor, despre o fetiță naivă, care nu ascultă de sfaturile mamei și se destăinuie străinilor, sau despre o bunică destul de credulă și un vânător violent. Oricum lupul e bun observator, cu dublă personalitate, care pentru a-și atinge scopul, nu are limite. Deci, rescriu : mama va trimite prin curier mâncarea bunicii, iar fetița va discuta cu ea prin skype. Lupul și vânătorul vor fi concediați. (502)