Ficțiuni Reale 64

Pâinea noastră cea de toate zilele

Fii înțelept copile. Ascultă o poveste despre o fată care-și dorea o vilă pe o insulă, deși aici avea una în care puteau locui trei familii. Cadourile primite le considera nimicuri neconforme preferințelor. Da. Credea că nimeni nu o aprecia la adevărata valoare. Într-o zi primi testamentul. Află că ceea ce-i revine trebuie să împartă cu cei pe care-i iubește. Dar ea nu iubea pe nimeni. Doar pe ea, desigur. Vezi puiule, spuse bunica, să nu te pierzi în neiubire ca în poveste, căci iubirea ne ține în viață.

Cel mai prost film

Măi băiete, tu ai o prietenă reală sau doar una virtuală? Îhî. Măi, dar mai lasă ecranele astea să se odihnească. Mă scoți din minți. Lasă tată, că eu acum vorbesc cu ea. Cum? Prin mess. Și? Am întrebat-o c fc și a răspuns ok. Și asta ce înseamnă? E bine. Doamne, dar invit-o și tu la un film, la teatru sau operă. Măi tată ești învechit rău. Am tot ce vreau pe net, n-are rost să mă deplasez nicăieri, iar părerea ta nu e și destinul meu. Ce film a devenit și viața asta, îl compătimi tatăl în gând.

Cel mai prost film 2

Gândul m-a dus la o întâmplare din primul an de activitate didactică. Mă implicasem mult în formarea și educarea clasei de elevi pe care o primisem. În acea perioadă se punea mare accent pe activitatea culturală. Am decis să înscriu copiii la un concurs al brigăzilor artistice. Programul pregătit de mine nu era patriotic ci cu umor și situații hilare. Copiii s-au bucurat, au învățat repede rolurile. Au ajuns la faza județeană. Mi s-a spus că ținuta copiilor era sărăcăcioasă în comparație cu a celorlalți. Atât.

Cel mai prost film 3

Sala veche a căminului cultural se umpluse de copii. Pe băncile lungi din lemn se înghesuiau băieți și fete dornice să vadă pe ecranul din pânză albă un film de aventuri. Sosise în sfârșit omul care aducea rolele cu filme de câteva ori pe an și în cătunul lor. A stins lumina și întunericul a fost străbătut de câteva fluierături, alungând așteptarea. Imaginile cu pieile roșii care dansau în jurul focului îi înveseli pe toți. Unii chiar mimau cum trag cu arcul, apoi filmul se frânse. Imaginile dispărură.