Ficțiuni Reale 12

Am făcut ceva ilegal ****

Ia să-mi verific mesajele de pe facebook. Hopa, comentarii referitoare la CV-ul meu. Numai frustrați pe aici. Normal că voi șterge mesajele cu spume. Aici eu sunt bossul. Ce ilegalități am făcut? Poftim, comentează că sunt la facultate, dar n-am terminat liceul. Greșit. Până dau eu licența, am timp să iau și bacul. Că am postat diplome false obținute în exterior. Greșit. Am participat la niște cursuri, dar pe ele scrie diplomă și nu mă mai luați cu IQ-ul că aduc o diplomă de primiți knock-out. (505)

Am făcut ceva ilegal ***

Nu mai rezist. Mă roade viermele remușcării din fiecare vis avut. Ruga și speranța nu au funcționat. Am încercat. Ce era să fac? Sunt doar un meșter, nu ca Dorel al timpurilor voastre, totuși ce zideam ziua, noaptea se surpa. Nu am crezut că voi ajunge așa într-o baladă, de nici nu mi-e clar dacă pentru voi sunt un exemplu sau nu. Asta e, am zidit-o, dar cu multă dragoste, milă și cu frica jurământului care-mi apăsa conștiința. Mă adun în fiecare fântănă plângătoare, eu- Manole, adevăratul captiv. (503)

Am făcut ceva ilegal **

Cum îți permiți tu, un reporter să mă întrebi despre lucrarea mea de doctorat? Ce mi-am luat singur titlul? Așa duceți în eroare auditorii. Trebuie să îți amintesc despre faptul că a fost o comisie serioasă care a verificat lucrarea mea de cercetare. A, nu găsiți lucrarea. Nu e relevant. Trebuia s-o păzezc eu? Aici s-au implicat hakerii Anonymous și știi ceva, caută alte subiecte. Chiar nu-ți dai seama că ești ridicol? Verifică și comisiile. Câți ani ți-ar trebui? Închide reportofonul că sun avocatul. (505)

Am făcut ceva ilegal

Acum altă grijă nu mai au . Alo, mă auzi? Eu cred că-s ascultată că se aude un bip din când în când în conversație. Cum? Te-ai autocenzurat? Mă rog, cum zici tu, dar ce doar eu am practicat vaccinarea la chiuvetă? Nu-s nici prima și nici ultima. Și știi ceva? Pe mine m-a pârât Relu, că nu l-am ajutat. Alo, mă auzi? Da, chiar el. Știi că e lipit de casă și nu face un pas afară. Ceilalți m-au rugat, iar eu am ajutat aproapele la nevoie. Da, tu, sunt crucificată în mass media. Nerecunoscători, hai pa. (504)

Corporatist

Împreună cu colegii de departament am evadat într-o minivacanță bonus, când nervii aproape explodau. Mi-am pus haine lejere în rucsac, închizând telefonul și respingându-l din memorie. Locația? Excelentă și izolată. Incredibilă e simplitatea. Am văzut răsăritul și apusul și chiar am auzit chemarea lupilor lunatici. Restul? Detalii. La revenire, în autocar, ne-am resetat, deschizând telefoanele. Am verificat: bursa, acțiunile, monedele virtuale. Mesajele ardeau. De mâine voi supraviețui automatizat. (502)