Ficțiuni Reale 13

Hipnoză *****

Iv o iubea cu vinovăție pe Mira. Îi ardeau obrajii când o vedea. Gându-i era doar la ea, de dimineață până seara; la serviciu și acasă. Împovărat de obsesie a fotografiat-o și a postat-o ca o nestemată în telefon împreună cu râsul ei înregistrat în cascadă, care substituia soneria. Ieri și-a uitat telefonul la serviciu și a început să sune. În timp ce râsul Mirei umplea camera, se izbea de pereți și ferestre, soțul ei împacheta mecanic telefonul. Soția lui Iv primi curierul cu mesajul- E virusat. (501)

Hipnoză****

Sorbea sticla cu rachiu din priviri, apoi o seca de-a binelea. Așa-i era de dragă apa asta de foc, încât el devenise ca și umbra ei. Fusese un flăcău fain și mândru până dăduse de ispită. Ar trebui să te tratezi Ioane, îi spunea Lilica cu glasul stins și deznădăjduit. El o privea ciudat, apoi pleca de acasă. Sătulă de neputință ceru ajutor la rude. Veni un văr mai hâtru, care umplu o sticlă de rachiu cu apă și-l duse cu privirea lipită de sticlă până la locul de vindecare, apoi îi dădu să guste. (500)

Hipnoză***

Am adus-o pe buni aici, ca să aflu ce i s-a întâmplat. Are cicatrici cu forme ciudate și mi-a spus că sunt de la niște farfurii zburătoare. Liniștiți-vă. Buni privește-mă drept în ochi. Vi se face somn. Vă relaxați. Lăsați mâinile și tot corpul moale. Suntem în urmă cu o lună. Unde vă aflați? În bucătărie? Aha. Ce faceți? Spălați vesela, am înțeles. Apoi? Pisica intră pe geamul deschis și plonjează peste farfuriile care zboară peste tot. Cum? S-au spart și ați căzut peste cioburi. O mai trezesc? (501)

Hipnoză **

Era o zi năucitor de fierbinte. O ardeau și gândurile neivite. Asfaltul înmuiat i se lipise de sandale, privirea i se uscase și uitase să treacă pe la tarabele din piață. Se gândi pentru un moment să renunțe, dar nu finaliză. În piață parcă era mai bine cu atâtea culori risipite pe fructe și legume. Își umplu sacoșa. Se întoarse brusc și îl recunoscu. Împietri. Privirile li se uniră preț de o veșnicie. Timpul, stingher se opri. Circulați, vă rog. Doamna a leșinat. Se ridică sprijinită în privirea lui. (507)

Hipnoză

Atenție. Lipiți-vă privirile de ecrane și deschideți-vă în totalitate. Așa. Voi pătrunde în mintea voastră. Vă voi extrage gândurile perimate, înlocuindu-le cu altele valabile, fără dată de expirare momentan. Vă resetez. Suntem bine. Repetați. Suntem bine. Uimitor, funcționează. Vom urma toate indicațiile. Repetați. Vom urma toate indicațiile. Ok. N-o să vă treziți decât atunci, când o să vă zic eu, dar s-ar putea să rămâneți așa, adormiți. Cum? S-a terminat emisiunea? Vă fac transferul bancar. (500)