Ficțiuni Reale 57

S.F.

Așa de bine dormeam Mărine, când simții o zdruncinătură, iar o lumină aurie îmbrăcă fereastra. Îmi făcui cruce cu limba în cerul gurii. Doamne ferește, or fi venit marțienii. Ceasul sună și televizorul porni emisiunea Femei disperate. Trag cu frică de colțul perdelei și văd niște umbre dansând în aer. Scot cartea de rugăciuni, o pun în geam, dar nimic. Ăia nu știau să citească și atunci mi-am promis să fac un lucru bun a doua zi. Dimineața, tulburată, am pus cuponul de pensie cu toți banii în cutia milei.

S.F.

Am fost invitată într-un grup. Eu, ca de la țară, cu sfială și bun simț. Îmi zic: hai să văd ce e pe aici. Poate chiar cineva mă cunoaște sau mai știi, poate-mi găsesc prieteni de-adevăratelea. Aș. Am fost invitată să particip la jocuri. Aveam telefon de ultimă generație, așa că avatarul meu era activ. Uneori câștigam și mi se ofereau steluțe sau vieți. Jucam până privirile mi se mutau în ceață. Într-o zi, am realizat că sunt obsedată și am spart telefonul. Acum caut să mă împrumut. Al naibii S.F

S.F.

Alia nu era doar un robot inteligent și frumos, ci partenera de viață a lui Ivi. Dimineața îi aducea cafeaua aromată la pat. Îi pregătea micul dejun după ultima rețetă pe care o descoperise în gândurile de ieri ale lui Ivi. Îi prezenta toate opțiunile pentru ziua în curs, așteptând ca el să bifeze. În timp, a observat că Alia pleca din când în când la o întâlnire, așa că-i ceru un jurnal video cu aceste ieșiri. Află că Alia cerceta cum să-l transforme în robot sau să-l dezlege de dizabilitate.

Mere, pere, în panere

În livadă, pomii aliniați și cu trunchiurile văruite, păreau niște soldați. Draga le pusese nume la toți, ca la frații pe care și-i dorise. Dimineața îi saluta strângându-le crengile și ducând mâna la frunte. Raporta: În seara asta nu a fost nimic deosebit, doar luna s-a încâlcit în brațele voastre. Constat că v-ați dezbrăcat de unele decorații. Nu-i grav. Adun eu merele și perele. La marginea zonei de observație, o ispitea mărul vecinei: roș- sângeriu. Într-o zi nu-l mai găsi. Plecase într-o misiune.