Ficțiuni Reale 74

Cum am ajuns aici?
Ia este azi sărbătorită și mă bucur mult. Prietenii din online își vor schimba poza de profil. Vor fi o zi țărani mândri. Abia aștept să văd ce modele au ales. Când mă gândesc că de la creatorii noștri populari anonimi s-au inspirat mari case internaționale de modă, îmi înflorește inima. Scumpe. Ard prețurile la cele cusute manual, dar fac toți banii. Cine mai coase luni întregi azi la o mânecă sau la un guler de cămașă? Tare mi-aș dori să văd frumoasele noastre prezentatoare tv purtând mereu ie.

Misiune imposibilă

Știi la ce m-am tot gândit acum spre finalul vieții, vecine? De ce părinții frumoși nu au doar copii frumoși? De ce părinții inteligenți nu au copii și mai inteligenți? De ce unii părinți perfect sănătoși au copii bolnavi? Întrebările astea mi-au ținut gândurile ocupate. M-am frământat eu, un nimeni să găsesc răspuns, apoi m-am rușinat de neputință. Pierdem timp cu ambiții care ne limitează cunoașterea și iubirea și ne mirăm că ajungem la granița vieții împleticindu-ne și fără soluții. Mă înțelegi?

Relaxare

În sfârșit mă pot relaxa ca orice om normal. Am terminat curățenia în apartament. Aveam atât de multe lucruri inutile. Mi-era chiar rușine când mă vizita cineva și-i alunecau privirile pe pereții încărcați de cărți. Cine mai citește? Le-am coborât în stradă. Toți se împiedicau de ele și strigau la nesimțitul care ocupase trotuarul cu trecutul. Am coborât și am pus niște borcane cu murături alături. Au dispărut până să urc la mine. Dar acum e bine. Mă relaxez în balcon. Mâine plec la mare. Mai ușor.

Relaxare 2

-Măi, eu așa am priceput că suntem buni la toate, da buni rău de tot. Uite, dacă nu avem bani, ne relaxăm. În scurt timp găsim o metodă și rezolvăm problema. Nu ne trebuie multă școală. Cea mai înaltă școală e școala vieții. Deci, fiți calmi, priviți bine în jur, furați meseria și duceți-o într-o fază superioară. Apoi, relaxați-vă. Dar nu prea mult că timpul e bani.

-Vorbești de muncă Ilie? Nu se mai poartă brățări. Suntem într-o etapă în care leneșul e plictisitorul care produce idei. Hai relaxare.

Relaxare 3

-Toată viața am fost stresată. Deci, ce e aia relaxare? Nici când scriu nu sunt relaxată. Cineva m-a întrebat de ce scriu. N-am știut să-i răspund. De aia.

-Dar de aia nu câștigi din ce scrii? Gata, m-a enervat.

-Dar tu ai citit ce scriu? Ai cumpărat?

-A, eu când citesc am migrene. Mai citesc mesajele uneori. Știi că pe TikTok se câștigă binișor? Nu știam. Vezi, de aia ești stresată. Nu găsești oportunitățile. Vino și tu la concerte sau meci. Țipă, urlă, răcorește-te. Ieși din cutie și strigă: Surprizăăă.