Ficțiuni Reale 9

Am ieșit la pensie (2)

Bună, dragilor. Azi e despre mine. O parte mă cunoașteți, o parte credeți că mă cunoașteți, o parte nu știți nimic despre mine- norocoșilor. Mă gândeam să concep un discurs, dar ar însemna să par artificială, distantă -un suflet într-un ambalaj prezentat publicitar, căci fiecăruia-i place să se creadă nemaipomenit. Inevitabil, vine un moment când te oprești preț de o nostalgie pentru a te reinventa. Amprentele timpului petrecut împreună nu dispar. Rămân detalii ce pot fi resuscitate la o cafea. (501)

Am ieșit la pensie

Cum e la pensie? E întrebarea la care nu poți da un răspuns universal valabil. Zâmbesc. A, soarele răsare în continuare, clopoțelul care anunță intrarea la cursuri și pauze este activ, conspirațiile nu s-au oprit, deci e bine. Voia să audă altceva, așa că i-am răspuns că o să vadă cum e și s-a supărat. De ce? Alții nu au ajuns să trăiască acest moment, căci viața le-a șters cărarea. Am timp pentru hobby-uri, iar dacă-mi privesc viața peste umăr, nu roșesc decât de emoție. Nimeni nu e de neînlocuit. (504)

Ce frumoasă despărțire (2)

Aveam dureri continuu. Mă obișnuisem cu ele. Deveniseră firești și făceau parte din ființa mea. Se legaseră ca lianele de trup. Ajunsesem să aud foșnetul aripilor corbilor sufletului zburând haotic și cântându-mi prohodul, până într-o zi când m-am răzvrătit scuipând cuvinte negre și grele, mușcând și rupând din suferință pentru detașare. Inconștiența controlată mă liniști. Firul se rupse, iar timpul se odihni în punctul zero. Unde e începutul? Cum e sfârșitul? Bine ai revenit spuse chirurgul. (500)

Ce frumoasă despărțire

Îmi odihnesc gândurile în amintiri plăcute în timp ce un puzzle al copilăriei atinge marginile neputinței, iar domnul învățător reușește să apară. Deși nu a avut o baghetă fermecată era printre rândurile cărților, sau prin culorile desenelor. Uneori îmi șoptea în vis cum trebuie să învăț. Uitând ca să nu cresc, într-un târziu ne-am revăzut. Și-a odihnit brațul drept pe umărul meu, amintidu-mi că l-am întrecut, dar să continui să alerg ca să ating linia orizontului. Acum îmi zâmbește dintr-o poză. (502)

A 8-a minune a lumii (3)

Apropie-ți urechea de inima mea. Ce auzi? O, e un cântec de viață ritmat. Dar și păsările au inimi care le-nvață să cânte. Desigur, dar ai auzit cum cântă iarba în care-și ascund inimile toate vietățile minuscule? Da, mă dor toate sunetele când sunt nevoită să pășesc. Nu vreau să strivesc ceea ce eu nu voi crea. Știi, eu aud și cântecul apei, al vântului, al dorințelor, dar aud și cuvintele, care uneori cântă sfâșiind sufletele sau se strecoară și se scurg andante și piano, născând sentimente. (500)