Ficțiuni Reale 26

Îmi trăiesc viața după horoscop **

Nu-mi pot face corect astrograma natală personalizată. A, nu e nevoie s-o fac eu, cunosc o colegă care n-are taine în astrologie, dar am o problemă. Bebelușii când veneau în lumea muritorilor, pe vremea mea, moașa nu le scria ora sosirii și nu le punea note. Mă mir cum trăiesc cu așa scăpări. Din această cauză verific toate variantele de horoscop: chinezesc, european, egiptean, țigănesc, druidic, hindus, indian, mayaș, occidental și care mai sunt. Ah, m-am și măritat fără să verific compatibilitatea dintre zodii.

Îmi trăiesc viața după horoscop

Să-ți zic ceva Maricico. Totul se petrece după horoscop. Uite, în momentul în care Marte mi-a răscolit subconștientul din horoscopul meu, în fiecare zi trec pe la diferite cabinete medicale pentru investigații, că mi s-au ivit probleme din senin. Încerc să fiu calmă, dar de dimineață Neti Sandu m-a atenționat să mă cenzurez, căci fiind taur, dacă mă pornesc e dezastru. Nu, tu, n-am avut timp să ascult pe Minerva, nici pe Ada, dar am verificat horoscopul lunar cu predicțiile. Vineri joc la loto. Ținem legătura.

Familia mea secretă ***

De câte ori intram în sala de clasă, îmi zâmbeau cu priviri catifelate și fețe luminate de razele sufletului lor pur și inocent. Ei știau că sunt speciali. Le repetam zilnic, ca pe un poem: sunteți isteți, speciali, unici. Se obișnuiseră să fim o familie. Ne împărtășeam bucuriile și tristețile, dar cel mai des căutam soluții la frământările țesute într-un gând, vis sau șicană. Și pentru că, uneori greșeau, sau nu, zicându-mi mamă, i-am făcut buchet în inima mea, alături de alte multeee buchete.

Familia mea secretă **

Rada este unicul rod al iubirii noastre. E o fată educată și stilată. Azi ne-a invitat la cină în oraș pentru a-i cunoaște alesul și familia acestuia. Rada, tu le-ai spus că ești dintr-o familie de romi? Nu cred că e important, dar mereu te-am protejat de segregări. Rada înflorește prin zâmbet, o sărută pe mami și ne spune că are un plan secret. Seara, ne-am îmbrăcat în costumația specifică romilor, am luat un taxi și am intrat în restaurant. Privirile li s-au împletit și i-am simțit topindu-se în iubire. (

Familia mea secretă

Nu trebuie să avem taine, scumpa mea. M-am aplecat sub patul impunător din mijlocul dormitorului și am scos cutia de carton învechit. Nu, nu sunt poze cu familia, dar e bine și așa. Am oftat și i-am întins desenul. La casa de copii, pentru mine, mami era tanti Lica, bucătăreasa. Ea mă cuprindea, mângâindu-mă cu toate aromele de la: dejun, prânz și cină. Tati nu putea fi decât Superman. Călătorea prin Universul lui. Încă nu se oprise într-al meu. Mira-mi îndepărtă o lacrimă și trecutul se șterse.